.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
خیرالامور اوسطها ؛
دلایل تمایل جریان‌های سیاسی به حضور میانه‌روها در لیست‌های انتخاباتی
میانه‌روها تعیین‌کننده نتیجه انتخابات مجلس دهم خواهند بود. این را از فعالیت‌های انتخاباتی دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا می‌توان فهمید. دو رقیب از هم‌اکنون همه تلاش خود را می‌کنند تا در مصاف پیش رو سهم بیشتری از بهارستان را نصیب خود کنند. از همین رو تلاش‌ها برای ائتلاف‌ها آغازشده است.
دلایل تمایل جریان‌های سیاسی به حضور میانه‌روها در لیست‌های انتخاباتی

شمال نیوز: اصولگرایان تلاش می‌کنند که اختلافات و کدورت‌های قدیمی را کنار گذاشته و زیر یک پرچم جمع شوند. آنها در این میان مشکلاتی دارند و طیف افراطی و تندرو هنوز با چهره‌های میانه‌رو آن‌طور که باید به توافق نرسیده است. اصلاح‌طلبان نیز علی‌رغم تلاش برای حفظ انسجام درونی خود بر استفاده از الگوی انتخابات ۹۲ تاکید می‌کنند. استفاده از این الگو یعنی گرایش به سمت میانه‌روها زیرا در آن انتخابات نیز جریان اصلاح‌طلب با گذاشتن تخم‌مرغ‌هایش در سبد یک چهره میانه‌رو به موفقیت رسید.
این راهبرد اصلاح‌طلبان در حالی مطرح می‌شود که در دو سال گذاشته جریان اصولگرا بارها سعی کرده است که روحانی را فردی از میان این جریان معرفی کند. البته در طرح اصل موضوع چندان هم بیراهه نرفته‌اند. او فردی از میان اصولگرایان است که به‌مرور زمان میانه‌روی پیشه کرده و نهایتاً در ائتلاف با جریان اصلاح‌طلب و با رویکرد اعتدال‌گرایی به پیروزی رسید. مسئله وقتی قابل‌تامل تر می‌شود که می‌بینیم روحانی تنها فرد با این ویژگی نیست.
افرادی همچون علی مطهری و ناطق نوری نیز در این گروه جای می‌گیرند. از همین رو به‌تازگی اظهاراتی در خصوص حضور علی مطهری در فهرست اصلاح‌طلبان شنیده می‌شود. در مورد ناطق نوری نیز وضعیت مشابهی وجود دارد. تلاش‌های دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا حاکی از اشتیاق هر دو جریان برای ورود او به عرصه انتخابات است.

تمایل فضای سیاسی کشور به ‌اعتدال و میانه‌روی
حشمت‌الله فلاحت پیشه تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با فرارو در این خصوص گفت: فضای سیاسی کشور در حال حاضر بیشتر به ‌اعتدال و میانه‌روی نیاز دارد. وی افزود: فضای توام باکار، احترام متقابل، پرهیز از توهین و افترا که جناح‌بندی‌های سیاسی نیازهای مدیرتی کشور را تحت شعاع قرار ندهد نیاز اصلی کشور است و به همین خاطر است که مسئولان در سطوح کلان و میانی به سمت نخبگان سیاسی گرایش پیداکرده‌اند که آن نخبگان در طول عمر فعالیت سیاسی خود این شاخص‌ها را داشته باشند. نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه از قبل از مجلس سوم که چالش‌های میان جناح‌های چپ و راست مطرح‌شده بود تاکنون، برای نخستین بار شاهد شکل‌گیری چنین فضایی هستیم، گفت: در آستانه شکل‌گیری مجلس دهم قاطبه جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب به‌علاوه نیروهای هوادار دولت سعی می‌کنند که به سمت چهره‌ها و افرادی میانه‌رویی بروند. افرادی که اگرچه در جریان خود ریشه‌دارند اما در مدیریت رویکردی مبنی بر پرهیز از تخریب، اولویت دادن منافع ملی بر منافع جناحی، پرهیز از تقابل و جناح‌بندی‌های سیاسی و … دارند. این تحلیل‌گر مسائل سیاسی توضیح داد: یکی دیگر از دلایل شکل‌گیری این فضا در کشور به بدنه جامعه امروز ایران مربوط می‌شود. مردم ایران دیگر از چالش‌های چپ و راست خسته شده‌اند و نمی‌خواهند که سرنوشتشان به دست افراطیون راست یا افراطیون چپ افتد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا غیر از ناطق نوری، چهره‌هایی با این مشخصات در فضای سیاسی کشور نداریم؟ گفت: من نمی‌خواهم از کسی اسم ببرم کما اینکه کسانی را می‌شناسم که از این ویژگی برخوردار هستند اما در سرند نخبگان سیاسی کسانی موردتوجه قرار می‌گیرند که در چالش‌های میان افراطیون چپ و راست که مانع روند توسعه کشور است و بعضاً مشکلات امنیتی نیز ایجاد کرده است؛ با صبر و طمانینه ورود کرده‌اند و ارزش‌های انسانی و ملی را زیر پا نگذاشته‌اند. این‌چنین افرادی که در سوابق سیاسی، انتخاباتی و مدیریتی خود این ویژگی را داشته باشند، کم نیستند.

میانه‌روها در رده اثرگذارترین‌ها بر انتخابات آتی
بر همین اساس می‌توان نتیجه گرفت که میانه‌روها از اثرگذارترین حلقه‌های نخبگان سیاسی در انتخابات آتی هستند. در این میان باید دید که طیف میانه‌رو اصولگرا در کجای این بازی قرار خواهد گرفت. طیف نزدیک به علی لاریجانی رئیس فعلی مجلس ازجمله بخش‌هایی هستند که بازی آنها در این انتخابات تعیین‌کننده خواهد بود. رسول منتجب نیا قائم‌مقام حزب اعتماد ملی در گفت‌وگویی دو فرض را در خصوص رفتار این طیف مطرح کرده بود. نخست اینکه آنها با هواداران دولت همراه شوند و دوم اینکه با اصلاح‌طلبان ائتلاف کنند. گفتنی است که وی تاکید کرده بود گرایش هواداران دولت به سمت طیف لاریجانی چندان منطقی نیست زیرا آنها موقعیت شکننده‌ای درون جریان اصولگرا دارند و تندروهای این جریان در مقابل هواداران لاریجانی قرارگرفته‌اند. روشن است که این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بابیان این اظهارات سعی دارد فضایی را ترسیم کند که در آن شانس طیف لاریجانی برای گرفتن سهمی از مجلس آتی حضور در کنار اصلاح‌طلبان و هواداران دولت در کنار هم است. به‌عبارت‌دیگر اصلاح‌طلبان در کنار میانه‌روها و اعتدالیون پیروزی را از آن خود می‌دانند و اصولگرایان نیز رسیدن به وحدت در میان خود و جلب حمایت هواداران دولت را عامل موثری برای پیروزی خود می‌دانند. پویش


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.109 seconds.